Jeg kom altså til at udgive denne under materiale først.. Håber ikke, det giver problemer!

Jeg har ikke lavet en decideret sorteringstask med mine studerende, så jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt det kan kvalificeres som en thinking task, men i hvert fald gav jeg dem 12 sætninger med "synes" og "tror", dog ikke lige fordelt. De er tidligere blevet introduceret for ordene og deres betydninger. De skulle i grupper diskutere de forskellige betydninger, komme med deres egen forklaring på hvornår de forskellige ord bruges og derefter lave fem eksempler med hvert ord, altså 10 sætninger i alt. Det lykkedes for dem alle at lave 10 "korrekte" sætninger, dvs. de brugte de to ord i den rette kontekst. Men om der er givet plads nok til tænkning, er jeg ikke sikker på...
 
Jeg prøvede også at tage en af Nikolajs sorteringsopgave med dem i sidste uge, om Inversion. Mine studerende går på andet semester, så det var ikke så vanskeligt for dem, men vi havde faktisk nogle forskellige ting, vi diskuterede, og de forsøgte sig også med flere kreative løsningsmodeller til opgaven.

Comments  

# Alexander Sokol 2013-03-13 09:23
Sladana, welcome to the forum.

I think it'd be useful to have your details on trialing Nikolaj's task as a comment under his post. Perhaps you could describe what you did and what kind of 'creative solutions' you came up with.

As to your task, the best way to answer if it's a thinking task or not is to consider it in the context of the Thinking Task Framework. Did you manage to go through the steps of the framework? If so, in what way? What happened in Step 1? Step 2? Step 3? If you could describe it, I am sure it'd be easy for us to answer if it's a thinking task or not.
Joomla SEF URLs by Artio